onsdag 4. februar 2009

Kollegablogging

Noen ganger opplever man at livet ikke blir akkurat slik man har tenkt seg, noe jeg har fått erfare den siste tiden. Etter min lille stans, som jeg liker å kalle den (det blir litt mindre dramatisk da, og retorikk har mye å si for hvordan man opplever en situasjon), må jeg prøve å holde meg oppdatert og online, selv om jeg er hjemme, må ta det litt med ro og arbeide hardt med å bli frisk. Da er det godt å ha bloggen min, Facebook og Twitter. Her er jeg på nettet med Marita, Ingunn, Leif, Margreta, June, Arne Olav og mange flere.

Ute i arbeidslivet går det fort framover, det merkes særlig når man ikke er en del av det. Jeg nekter å bli holdt utenfor, jeg vil være med, holde meg oppdatert og komme tilbake med kunnskapen intakt. Dette blir lettere når lærerrommet er utvidet og ikke bundet av å måtte befinne seg fysisk innenfor den enkelte skoles arbeidsrom og dertil tilhørende kollegaer. Det er viktig at vi lærerne har kollegaer ute på nettet, der det utveksles erfaringer, oppgaver og IKT-løsninger. Dette blir mulig ved at lærerne kaster seg ut i blogging, twitring og bruk av web 2-verktøyet i en felles læringsarena der deling er hensikten. Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell understreker hvor viktig dette er i Skulebloggar 2 og henviser konkret til antikonferansen om norskfagets videre utvikling på Gardermoen med disse deltakerne.

Som min gode nettkollega June skriver i sin blogg: "Ved å danne seg nettverk og grupper i cyber space får de tilgang til et personalrom med uante muligheter." Jeg nikker, er enig og siterer igjen June, jeg vet nemlig hvor viktig det er å følge hennes råd: "Mitt råd er derfor: lærere, kom dere ut på nett, treff andre kollegaer der ute. Dere har alt å vinne. Og slipp elevene til i virtuelle læringsnettverk." Hadde ikke jeg fulgt dette rådet til June før hun kom med det og satte ord på det på nettet, hadde jeg ikke klart å holde meg så oppdatert innen IKT i skolen som jeg har gjort fram til nå. Jeg sender en stor takk til mine gode nettkollegaer; Marita Aksnes, Leif Harboe, June Breivik, Ingunn Kjøl Wiig, Margreta Tveisme, Arne Olav Nygard, Eirik Newth, Albertine Aaberge, Jeanette Tranberg og alle dere andre som blogger og er på Twitter, alle dere som kommenterer og kommer med gode råd og lar meg være en del av deres nettfellesskap, selv om jeg ikke er fysisk i klasserommet for øyeblikket. For meg betyr dette uendelig mye, ja alt, dette er et kollegialt samhold med felles deling av ressurser. La oss utvide bloggverdenen og bli flere til felles nytte for hverandre.

4 kommentarer:

June sa...

Dette var interessant og kjekt å lese, Liv Marie. Du viser så godt hvilken verdi virtuelle arenaer kan ha. Det er kjekt at vi kan være til glede for deg. Du er i høyeste grad til glede for meg og. Dine innlegg på blogg, kommunikasjon på Twitter og Facebook og store raushet når langt ut over det fysiske univers du befinner deg i :-)

Marita sa...

Så hyggelig at du tar deg tid til å skrive om oss:) Det fine er jo at du holder deg oppdatert, selv om du må ta livet ellers litt med ro. Uansett regner jeg med at du kommer sterkt tilbake, og at du da ikke har gått glipp av så veldig mye rett og slett fordi du har deltatt i nettverket. Jeg har jo omtrent ikke vært på noen kurs i høst, har funnet ut at jeg lærer vel så mye av å lese blogger og hente tips der til forskjellige ting.

Anonym sa...

Tusen takk for fine ord! Eg syns du er veldig tøff som er så klar på at du vil vera ein del av utviklinga! Det er motiverande for alle oss andre. Og sjølv om eg slett ikkje er heime, forstår eg godt det du skriv om dei nye kollegaene dine, eg kjenner det også slik - det er eit heilt reelt fellesskap.

Anonym sa...

Kjekt å bli nemnt som ein del av nettverket ditt -- det er bra du er med oss, i dobbel forstand!