onsdag 4. februar 2009

Kollegablogging

Noen ganger opplever man at livet ikke blir akkurat slik man har tenkt seg, noe jeg har fått erfare den siste tiden. Etter min lille stans, som jeg liker å kalle den (det blir litt mindre dramatisk da, og retorikk har mye å si for hvordan man opplever en situasjon), må jeg prøve å holde meg oppdatert og online, selv om jeg er hjemme, må ta det litt med ro og arbeide hardt med å bli frisk. Da er det godt å ha bloggen min, Facebook og Twitter. Her er jeg på nettet med Marita, Ingunn, Leif, Margreta, June, Arne Olav og mange flere.

Ute i arbeidslivet går det fort framover, det merkes særlig når man ikke er en del av det. Jeg nekter å bli holdt utenfor, jeg vil være med, holde meg oppdatert og komme tilbake med kunnskapen intakt. Dette blir lettere når lærerrommet er utvidet og ikke bundet av å måtte befinne seg fysisk innenfor den enkelte skoles arbeidsrom og dertil tilhørende kollegaer. Det er viktig at vi lærerne har kollegaer ute på nettet, der det utveksles erfaringer, oppgaver og IKT-løsninger. Dette blir mulig ved at lærerne kaster seg ut i blogging, twitring og bruk av web 2-verktøyet i en felles læringsarena der deling er hensikten. Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell understreker hvor viktig dette er i Skulebloggar 2 og henviser konkret til antikonferansen om norskfagets videre utvikling på Gardermoen med disse deltakerne.

Som min gode nettkollega June skriver i sin blogg: "Ved å danne seg nettverk og grupper i cyber space får de tilgang til et personalrom med uante muligheter." Jeg nikker, er enig og siterer igjen June, jeg vet nemlig hvor viktig det er å følge hennes råd: "Mitt råd er derfor: lærere, kom dere ut på nett, treff andre kollegaer der ute. Dere har alt å vinne. Og slipp elevene til i virtuelle læringsnettverk." Hadde ikke jeg fulgt dette rådet til June før hun kom med det og satte ord på det på nettet, hadde jeg ikke klart å holde meg så oppdatert innen IKT i skolen som jeg har gjort fram til nå. Jeg sender en stor takk til mine gode nettkollegaer; Marita Aksnes, Leif Harboe, June Breivik, Ingunn Kjøl Wiig, Margreta Tveisme, Arne Olav Nygard, Eirik Newth, Albertine Aaberge, Jeanette Tranberg og alle dere andre som blogger og er på Twitter, alle dere som kommenterer og kommer med gode råd og lar meg være en del av deres nettfellesskap, selv om jeg ikke er fysisk i klasserommet for øyeblikket. For meg betyr dette uendelig mye, ja alt, dette er et kollegialt samhold med felles deling av ressurser. La oss utvide bloggverdenen og bli flere til felles nytte for hverandre.